Recent Posts

Wednesday, February 23, 2011

Iklan...Iklan...Iklan

Wednesday, February 23, 2011
As Salam,

Wah, tajuk nak gempak jer.... hehhe.. haruslahkan... nih ai nak ajar camne nak dapat duit free selain dari korg joing nuffnang comunity.

Camne?

Senang jer, jom kita main churpchurp pulak. Korg klik sini. Mestilah korg kene register account dulukan. Kalo tak register, camne dorg nak bayar duit kat korg lak nanti... So, pertama skali korg memang kene register account dulu. Klik sini untuk register account.

Lepastu?
Pas korg dah bukak account, korg kenala iklankan iklan² dorg. Ala ni senang jek... korg klik kat iklan dorg pastu korg share la kat FB ke, twitter ker, email ke ... kalo korg rajin skit, korg blogkan iklan tuh. Setiap org yg klik link korg tuh korg dptlah habuan.

Harus di ingat!
Ini bukan MLM ok. Kalo korg buat keje, korg dpt duit. Kalo tak, tak la.... Ala stakat nak klik button share kat FB senang jer kan. Korg biasa share video kat youtube kan? haa cam tulah jugak... Klik jer share button automatik terpampang kat wall FB korg. Susah ke? Senang jer kan...

Camne Churp Churp nih keje?

churp2.jpg

Churp² ni akan kasi RM0.20 utk setiap click.
(harus di ingat, korg x bleh klik iklan sendiri utk dptkan income)


Apa kebendanya Churp Churp nih?

Churp² ni actually agent pengiklanan sama macam Nuffnang etc. Tapi dalam bentuk hebahan, means advertiser akan kasi some amount of money ke Churp² dan tugas korg hanya perlu sebarkan. Profit hanya akan korg dapat kalau orang lain click kat link yg korg hebahkan tu.

From time to time, Churp² akan kasi campaign utk dihebohkan kat Twitter atau Facebook. Diorang akan email kalau ada campaign baru.

Campaign tu tak tentu sangat, kadang² dalam seminggu boleh dapat 3-4 campaigns tapi ada jugak sampai takde langsung campaign utk di share. Tapi takpe sebab untuk setiap campaign, Churp² akan kasi total reward (ringgit) macam contoh kat bawah ni:


RM2300 left to be rewarded.

Campaign kat atas ni baru lagi. So ada RM 2300 yang dorg peruntukkan utk bg kat korg.... Oh bukan seketul 2300 yer. Maksudnya, setiap kali ada org klik, tolak la RM 0.20 dr RM 2300 tuh. Ke mana 20 posen tuh pegi? Ke account korg la... RM0.20 nampak cam skit. Cuba korg share kat FB or tweet ker.. or kat blog ker... pastu sehari ada 10 org yg klik... senang² korg dpt RM 2. Kalo 30 hari? korg kira la sendiri. Yg penting slagi RM 2300 tuh x abes, slagi tuh la korg berpeluang untuk dapat habuan. Senang kan... cuba korg klk iklan nih atau klik kat gambo iklan tuh. Nnt korg tau la camne ... so apalagi? Klik la... Nak duit free tak? hehhehehe


Bila boleh cash out duit nih?

Bila reward korang dah cukup RM100, baru boleh cash out.


Camne nak war² or iklankan?

Korg leh share kat FB, twitter, YM status, emal dll. Ada byk cara korg leh hubahkan. Yg penting korg register dulu.. Pastu nnt kat account korg tuh ada btau camne cara nak hebahkan. Yang penitng korg paste link iklan korg kat memana pon, kalo ada org klik korg dapat habuan.... best tak?


Untuk Twitter pulak, setiap tweet utk satu² campaign tu diorang akan confirm² kasi RM1. Orang kata kalau follower ramai makin tinggi jumlah reward, tu aku tak tau. Orang click atau tidak, RM1 sah² masuk poket.



Nak Join?

Klik la kat sini
Sekian ilmu kali ini. hehe.




hasil tangan,

1 comments:

~emi~ said...

okeh..menarik.
da buat da..

akak klik la sini,klik la..HAHA

http://www.churpchurp.com/bearyblossom/share/petronas-cny

heeeee ;p
btol ea camni kak?huhuuu...x paham sgt benda ni sbenanye...;p