Recent Posts

Wednesday, March 9, 2011

saya dan EPAL : Finally ...

Wednesday, March 9, 2011
Hampir seminggu tak mengupdate blog dan x de n3 terbaru.
Sbnarnya, saya tiada kamera wat masa  ni. 
So agak tiada mood utk update latest projek
dan hasil tangan tanpa bukti gambar dpt disertakan..


Finally, siap juga ABC Wall hanging project 
bersama EPAL saya yang ke 2. 
Sbnarnya dah 2 minggu siap projek nih tp sbb x de kamera 
nak update terpaksalah ditangguhkan update new n3.
Banyak cabaran dan dugaan nak menyiapkan project nih 
tapi yang paling utama,
ilmu yang diperolehi dari hasil jahitan kali ini.
Dan yang pling penting, Damia suka sgt dengan ABC ni. 
Mungkin sebab sizenya yang agak besar dan berwarna warni 
mempengaruhi minda seorang kanak².

* Mode * Happy *

Fullview.
size lebih kurang 45" x 50"


Nampak tak 'E' & 'K' tu? susun punya susun tersama jugak akhirnya.
Aduhai.. kene berhati² lagi pas nih.


Bahagian belakang, saya tukar kain lain.
Sepatutnya, kain border kemasan terakhir tu 
ialah kain utk bahagian blakang.
Tapi cam sayang pulak, kain cantik dok blakang kan.
Dan kain asal border akhir warna hitam jugak.
So ala² x berapa nak naik colornya tu yg tukar kain lain.


Sulaman artikel menggunakan benang sulam.
Agak mencabar di sini dan lebih mencabarnya 
ketika proses quilting di bhgn artikel corak di bhgn atas.

final....
burung di bahagian atas adalah hand stitch
menggunakan teknik back stitch  
bersama benang sulam.


nota kaki : 
Rasa sangat puas apabila melihat hasilnya. Segala susah payah dan penat jerih menjahit projek ni sangat² berbaloi. Sedang berangan² untuk membuat 2nd project quilting utk my 'coming soon' anak buah.. hehhee..





hasil tangan,

2 comments:

Tinie Cute said...

cantik n congrats on your 1st quiting...sy pon ingin nk cuba cuma lum bekesempatan lg...

~myself n i ~ said...

Tini Cute :

Thankz... starting memang susah .. bila dah start lagik susah.. hehheh.. tapi bila dah siap like " wahhh..... best nyer .. "
hehhe..

apapun, menjahit mmg memberikan kepuasan!


msraiza@cinta-craft