Recent Posts

Tuesday, March 29, 2011

{Sewing} Messenger Bag for my Boy ...

Tuesday, March 29, 2011

 Messenger Bag with simple deco.
Bag ni ai buat untuk my little brother. Kesian bag exam dier tak berganti dari last year. Maklumlah, exam bukannya selalu tapi sekali-sekali dapat pakai bag baru mungkin boleh motivate dier. Ada kaitan ker? hehhe.
Ai kan kakak yang baik prihatin. hehheh..

 Bahagian belakang ai tambah poket supaya dier bolehlah selit² paper kat sini.

 This bag x de zip. Ai guna magnetic button jer.
Senang nak bukak and tutup.
Lagipun tutupnya labuh sampai dasar bag so sepatutnya xderla barang² yg boleh terkeluar.

 Bahagian dalam ada 2 poket. 1 poket berzip dan 1 poket biasa.
Poket zip nih utk memudahkan dia simpan duit.

 Tali ni tak boleh adjustable sebab ai punya adjustable hook x de. 
So jahit jer la terus.




Nota kaki : My bro yg ambik engineering siap tanya ai, beg ni kukuh ker nak isi buku. Dia siap buat calculation samada tali support tak bebanan bag. Oh alahai. Kalau mintak pendapat dgn bakal engineer mmg camni lah kot yer. ahak...


hasil tangan,

2 comments:

DiNaZ said...

cantik la beg nie :)

Dulu dinaz pernah berangan nak beli mesen jahit apple tu then mintak ngan abah tp abah x sempat belikan sebab arwah abah pergi dulu then terus x lagi simpan angan2 nak buat patchwork :(

~myself n i ~ said...

to Dinaz :

Tak pe lah Dinaz, saya dulu pon 3 thn simpan angan² nak beli mesin nih. AKhirnya dapat juga.. ;-)

msraiza@cinta-craft