Recent Posts

Sunday, June 17, 2012

{Sewing} Cosmo Bag

Sunday, June 17, 2012

Another series of cosmo Bag.
Size XXL (original size).

Tempahan dari my opismate. 
My opismate hari² mintak jahitkan Cosmo Bag ni. Nak bagi present kat wife katanya. So terpaksalah ai siapkan jugak Cosmo Bag nih. 

Material dari medium weight cotton.

Binding menggunakan English Cotton.


Lining with Japanese Cotton.
Tetiba ada buku Amy Butler kat situ nak enterprem kan. hehe.


Side pocket.


Pleated.


Yeay, kali ni jahit label sekali.


Key keeper.
Di sebabkan bag ni saiznya besar, ai tambah key keeper untuk memudahkan gantung kunci kat sini. So no more kunci hilang dalam bag yer. ;-)


Zip pocket.

Bag ni sizenya besar. Boleh muat sebuah mesin jahit portable. Disebabkan saiznya yang besar, boleh sumbat banyak barang dalam nih kan.... ;-)

Cosmo Bag
2 side pocket
1 key keeper
2 slot pocket and divider
1 zip pocket.










hasil tangan,

2 comments:

mamafarah said...

salam adik ini kak midah adik ada tak tutorial untuk cosmo beg ni kalau ada akak berminat la

~myself n i ~ said...

Salam Kak Midah,

akak boleh dapatkan dalam buku Amy Butler. ada step by step tutorial cosmo bag nih. tq

cinta-craft